BROWNING MARAL SF COMPO BROWN ADJ .308 WINCHESTER

BROWNING MARAL SF COMPO BROWN ADJ .308 WINCHESTER

  • O proizvodu
  • Detalji

Brauningov model Maral bazira se na poluautomatskom karabinu BAR Zenith i predstavlja potpuno novo rješenje.

Browning Maral je opremljen skoro identičnim zatvaračem sa modela BAR Zenith. Ima rotirajuće čelo sa sedam bradavica. Uklonjen je kompletan sistem gasne pozajmice i njegovi kinematski dijelovi.

Ručica zatvarača je specijalno ergonomski oblikovana i pozicionirana a njena kugla, na kraju savijenog i izduženog korijena, locirana je iznad obarače. Pridodate su dvije specijalne opruge koje zatvarač nakon povlačenja i otpuštanja vraćaju u prednji zabravljeni položaj.

Snaga potrebna za povlačenje zatvarača je iznenađujuće mala i konstantna a povratne opruge imaju dovoljno snage da obezbijede sigurno uvođenje metka u cijev i bravljenje.

Sistem radi onako kako bi radila popularna vojnička puška PAP M59/66 kada joj se regulatorom prekine dotok barutnih gasova - potrebno je dakle nakon svakog hica repetirati pušku a zatvarač će, nakon puštanja ručice, pod pritiskom opruge biti vraćen u prednji zabravljeni položaj.

Model MARAL SF COMPO BROWN ADJ ima smeđi sintetički potkundak i kundak sa podesivom obrazinom, separatni okvir kapaciteta 10 + 1 i Nomad Hybrid montažnu šinu za optičke nišane. Cijev modela MARAL SF COMPO BROWN ADJ ima uzdužne kanelure i zaštićeni navoj na ustima.

Kategorija Lovačko oružje
Podkategorija Lovački karabini
Tagovi BROWNING
Šifra: Y6030
Proizvođač: BROWNING
Kalibar (mm): .308 Winchester
Dužina cijevi (mm): 560 mm