Smith and Wesson Model 36 Classics

Smith and Wesson Model 36 Classics

  • O proizvodu
  • Detalji

Ovaj neobično kompaktni i lagani revolver, dizajniran prvenstveno za agente u civilu i policajce van dužnosti, predstavljen je stručnoj javnosti na konferenciji Međunarodnog udruženja policijskih šefova 1950. godine u Americi. Na konferenciji su menadžeri firme Smith & Wesson zatražili od policijskih šefova da glasaju o nazivu novouvedenog službenog revolvera. Najviše glasova dobio je naziv „.38 Chief’s Special“.

Tako je rođen legendarni „šefovski specijal“, revolver sa „J“ ramom koji je popularnost stekao ne samo kroz kinematografiju kriminalističkog žanra već i zahvaljujući maloj masi i dimenzijama – posebno hvaljenim i u praksi dokazanim prednostima. Kada je 1957. godine firma Smith & Wesson uvela označavanje revolvera brojevima, legendarni „Chiefs Special“ postao je Model 36.

Nabavkom revolvera SW Model 36 ne dobijate samo pouzdanog i kompaktnog pratioca već i neraskidivi dio američke istorije koji plijeni bezvremenskim šarmom. Model 36 iz nove produkcije izuzetno je kvalitetno izrađen od najboljih čelika i donosi moderna tehnička rješenja u saglasju sa 21. vijekom.

Kategorija Pištolji i revolveri
Podkategorija
Tagovi SMITH&WESSON
Šifra: X0265
Proizvođač: SMITH AND WESSON
Kalibar (mm): .38 Special + P
Dužina cijevi (mm): 4.8 cm
Ukupna dužina (mm): 6.94 cm
Masa (kg): 0.55 kg