Benelli Lupo .30-06 Springfield

Benelli Lupo .30-06 Springfield

  • O proizvodu
  • Detalji

Benelli Lupo (“lupo” - vuk na italijanskom jeziku) je prvi obrtno-čepni karabin uglednog italijanskog proizvođača. Benellijev obrtno-čepni prvijenac je konstruisan i dizajniran sa osnovnim zahtjevom da bude precizan, lagan i udoban za gađanje.

U čelični sanduk montirana je precizno izrađena i okaljena ekstenzija cijevi u koju je potom uvrnuta kriogenim postupkom tretirana cijev (otpušteni su zaostali naponi u materijalu putem tehnologije dubokog smrzavanja). Sanduk je postavljen u naročitu “šasiju” izrađenu od aluminijumske legure. Cijev je slobodno plivajuća.

Preciznost ispod jednog minuta ugla (MOA), pažljivo promišljena ergonomija, inovativni modularni koncept, nova patentirana rješenja, neprikosnoveni kvalitet i vrhunski italijanski dizajn u modernom i spretnom pakovanju. Specijalni patentirani sistem amortizera u kundaku doprinosi odličnoj kontroli i podnošenju trzaja žestokih kalibara. Zatvaračem, koji na glavi ima tri braveća brijega, neobično se brzo i lako rukuje zahvaljujući odlično pogođenom uglu i obliku ručice.

Kategorija Lovačko oružje
Podkategorija Lovački karabini
Tagovi BENELLI
Šifra: Y6096
Proizvođač: Benelli
Kalibar (mm): .30-06
Dužina cijevi (mm): 56 cm
Masa (kg): 3.18kg