SAKO TRG 42 .338 Lapua Magnum

SAKO TRG 42 .338 Lapua Magnum-image

SAKO TRG 42 .338 Lapua Magnum

  • O proizvodu
  • Detalji

Sako TRG je cijela porodica vrhunskih finskih snajperskih pušaka.  Sako TRG 42 je  snajperska puška u potpunosti prilagođena konceptu “totalne preciznosti”. Odavno je usvojena kao puška mnogih vojnih i policijskih specijalnih jedinica a zbog svoje izuzetne preciznosti naročito je pogodna za antiteroristička dejstva.

Teška hladno kovana cijev je dugačka 690 mm i ima 4 žlijeba desnog koraka. Komandna poluga kočnice nalazi se unutar štitnika obarače. Kundak je takođe potpuno podesiv i konsturisan tako da pušku mogu bez ikakvih smetnji da koriste i ljevoruki strijelci. Na ustima cijevi nalazi se gasna kočnica koja istovremeno služi i kao skrivač plamena. Puška se hrani iz odvojivih čeličnih okvira. Na pušku se mogu postaviti različiti optički, opto-elektronski i rezervni mehanički nišani.

Puška ima izuzetno kvalitetan dvostepeni mehanizam za okidanje, a sila okidanja se može podešavati u opsegu od 1 do 2,5 kg - okidanje je naprosto savršeno. Obarač je moguće potpuno podesiti - naprijed ili nazad, moguće je fino podešavanje nagiba u odnosu na vertikalnu osu lijevo i desno. Takođe može da se šteluje dužina hoda obarača pri okidanju i naravno, može da se podešava sila okidanja. Tako se dobija savršeno, dvostepeno, jasno i odsječno, lako i neobično brzo okidanje.

Kategorija Lovačko oružje
Podkategorija Lovački karabini
Tagovi SAKO
Šifra: Y6017
Proizvođač: SAKO
Kalibar (mm): .338 Lapua Magnum
Dužina cijevi (mm): 690 mm (27.17 in)