TANFOGLIO WITNESS 1911 SILVER .45 ACP

TANFOGLIO WITNESS 1911 SILVER .45 ACP

  • O proizvodu
  • Detalji

Pištolj Tanfoglio Witness 1911 baziran je na kultnom američkom službenom pištolju sistema M1911. Jednostruke je akcije a posjeduje automatsku i manuelnu kočnicu. Korice su drvene a finiš može biti bruniranje ili hromiranje.  Zadnji nišan je fiksnog tipa a izmjenjiva mušica podesiva je po pravcu. Kalibar  je legendarni .45 ACP.

Vjerovatno je malo onih koji nikada nisu čuli za američki pištolj Colt M1911A1, dizajn genijalnog Džona Mozesa Brauninga, najplodnijeg i najtalentovanijeg konstruktora i inovatora svih vremena u ovoj oblasti. Zahvaljujući pouzdanosti, jednostavnosti, odlično izabranom kalibru (.45ACP), savršeno pogođenoj ergonomiji, činjenici da matičnoj i bezbrojnim drugim državama služi i dan danas bez i jedne zamjerke (od 1911. godine) ali i američkoj (ne samo američkoj) kinematografiji i stripovima, pištolj Colt M1911A1 postao je član kluba legendarnih i besmrtnih pištoljskih konstrukcija i rješenja čiji je dizajn prepoznatljiv čak i potpuno neupućenima (veterani Luger P08  i  Walther P38 samo su neki od članova toga kluba odabranih).

Pištolj sistema Colt M1911 se uz neznatne tehničke i konstrukcione izmjene proizvodi već 106 godina u fabrici Colt u Konektikatu. Postao je standard za mnoge moderne konstrukcije, beskrajno je kopiran, veteran je oba svjetska i mnogih drugih ratova i o njemu su napisani tomovi knjiga, a prema većini autora (na primjer Patrick Sweeney u knjizi “1911: Prvih sto godina”,  zatim Ian V. Hogg u svojim knjigama ali i sovjetski stručnjak A B Žuk u svojoj raskošno ilustrovanoj enciklopediji itd) najuspješniji  je i najbolji pištolj svih vremena.

Kategorija Pištolji i revolveri
Podkategorija
Tagovi TANFOGLIO
Šifra: X0259
Proizvođač: TANFOGLIO
Kalibar (mm): .45 ACP
Dužina cijevi (mm): 128 mm
Ukupna dužina (mm): 222 mm